UA/PL

Бельгія, вересень 2012

Бельгія, вересень 2012

У нас було багато цікавих творчих подорожей, але на той час так далеко ми ще не їздили.

Потрібно мати в характері велику долю авантюризму, щоби вирушити впʼятьох на “VW Passat B2” за 1600 км в один бік. При цьому, в салон заладували всі інструменти, апаратуру та все необхідне для подорожі. Контрабас їхав на даху.

Після дводенної мандрівки, ночівлі в авто, нас гостинно зустріли українці, що проживають у Бельгії. Щоправда, ми трохи зблудили, приїхавши на місце, та нам допоміг місцевий мешканець, виходець з колишньої Югославії. Він супроводив нас до пункту призначення — Українського Культурного Центру “Франкополе” у місцевості Франкошам.

Після урочистостей, у яких взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Бельгії, відбувся наш концерт. Цікавим для нас був той факт, що конферансьє провадив програму трьома мовами — французькою, фламандською (обидві мови в Бельгії офіційні), та українською.

А увечері були танці — ми не дали всидіти на місці ні малому, ні старому. В перервах були цікаві зустрічі та розмови. Українська громада була задоволена, як пройшло святкування 100-річчя української еміграції у Бельгію, тому нас відразу запросили на святкування 200-річного ювілею. Хто не був на забаві, напевно шкодує.

Перед відʼїздом нам влаштували екскурсію до курортного містечка Спа — воно дуже гарне і затишне.